ראשי חדשות השבוע SEC, Spas ו-8 קוודריליון דולר: איך ערוץ טלוויזיה רוסי פתח בחקירה עולמית נגד גוגל

SEC, Spas ו-8 קוודריליון דולר: איך ערוץ טלוויזיה רוסי פתח בחקירה עולמית נגד גוגל

על ידי Security News
0 תגובות 5 דקות לקריאה
2024-12-03T16:59:00+03:00

העמותה ללא מטרות רווח Orthodox Television Foundation, שבבעלותה ערוץ הטלוויזיה Spas, הגישה תלונה לרשות ניירות הערך האמריקאית (SEC) נגד Alphabet Inc., חברת האם של גוגל. בהצהרה שהוגשה ל-SEC ב-11 בנובמבר, היא אמרה שהתאגיד הפר באופן שיטתי את חובות הדיווח שלו לציבור. לפי המסמך, אלפבית הסתירה מידע על התחייבויותיה הכספיות כלפי ערוצי הטלוויזיה הרוסיים, שעשוי להיות משמעותי עבור בעלי המניות של החברה. עותק של הבקשה זָמִין ברשות RBC, האותנטיות שלו אושרה על ידי מקור המכיר את המקרה.

לפי מקור RBC, החוב של חברת הבת הרוסית של גוגל – גוגל LLC – לערוצי טלוויזיה הוא 8 ונדסיליון רובל (יחידה ואחריה 36 אפסים, או כ-8 קוודריליון דולר). חוב זה נוצר עקב צבירת עונש בגין אי ציות להחלטת בית המשפט לבוררות במוסקבה ממארס 2023, אשר הורה לגוגל להחזיר את הגישה לחשבונות מדיה רוסית חסומים ביוטיוב. התובעים בתיק היו ערוצי הטלוויזיה "Zvezda", "Channel One", VGTRK, RT, "Public Television of Russia" ואחרים. הקנס נצבר מדי יום בסכום של 100 אלף רובל ומכפיל את עצמו מדי שבוע, ללא הגבלת הסכום.

בהצהרה ל-SEC נאמר כי אלפבית מפרה את כללי גילוי המידע של הבורסה לניירות ערך בניו יורק (NYSE) וה-NASDAQ, וכן את דרישות החוק האמריקאי המחייבות חברות לספק נתונים מדויקים ומלאים. המסמך מצטט את חוק ניירות הערך האמריקאי משנת 1934, הקובע כי "זה בלתי חוקי להשמיט עובדה מהותית בהצעה או מכירה של ניירות ערך".

בנוסף, ההצהרה מדגישה כי אלפבית לא חשפה נתונים על הליכים משפטיים נגד מבנים של גוגל בע"מ. ו-Google International Inc. ברוסיה, וכן לגבי צווי בית משפט בתחומי שיפוט אחרים.

לדברי זאן הרטמן, מנהל משרד עורכי הדין פיגל שולנבורג, המייצג את האינטרסים של ספא, הסתרת מידע יכולה להיחשב כמניפולציה בשוק. אם יימצא ש-Alphabet שמרה נתונים בכוונה כדי לשלוט על מחיר המניה, זה עלול להוביל לאישומים פליליים ולתביעות פרטיות מצד בעלי המניות. הרטמן ציין כי אלפבית כבר שילמה קנס של 750,000 דולר ל-SEC בספטמבר 2024 בגין דיווח על הפרות.

יועץ העט והנייר, רומן קוזמין, הסביר כי בעלי מניות באלפבית יכולים להגיש תביעה לפיצויים לפי כלל 10b-5. לשם כך, על התובעים להוכיח כי העלמת המידע הייתה מהותית להחלטות המשקיעים והביאה להפסדים. ה-SEC, בתורו, יכול להטיל קנסות משמעותיים ולדרוש החזרת הכנסות שהושגו שלא כדין.

חברות מדיה רוסיות החלו בהליכים משפטיים נגד גוגל בשנת 2020 לאחר שחשבונות היוטיוב שלהן נחסמו. אחד התובעים הראשונים היה ערוץ Tsargrad TV, אשר באוגוסט 2020 הגיש תביעה נגד Google LLC, Google Ireland והחטיבה הרוסית של גוגל, בדרישה לבטל את החלטת החסימה. באביב 2021, בית המשפט לבוררות במוסקבה הורה לגוגל להחזיר את הגישה לחשבונות, תוך איום בקנסות מתקדמים. בשנת 2022, גוגל LLC הגישה בקשה לפשיטת רגל, שאושרה בנובמבר 2023. בית המשפט העליון אישר את החוב של גוגל לצארגראד בסכום של 32.7 מיליארד רובל. שאר ערוצי הטלוויזיה מוכשרים כנושים שוטפים, שעונשם ממשיכים להצטבר.

תביעות משפטיות נגד גוגל נמשכות גם מחוץ לרוסיה, כולל דרום אפריקה, טורקיה, ספרד ומדינות נוספות. בשנת 2024, בית המשפט העליון של דרום אפריקה אישר את תפיסת נכסי גוגל בשל אי ציות להחלטות של בתי משפט ברוסיה. במקביל, גוגל מבקשת לאסור על הליכים בינלאומיים באמצעות הגשת תביעות בבתי המשפט של קליפורניה ובריטניה. התקשורת הרוסית השעתה זמנית את הניסיונות לתפוס נכסים בחו"ל כדי שבית משפט בקליפורניה לא יוציא צו מניעה. החלטות סופיות לגבי תהליכים אלו צפויות בחודשים הקרובים.

לאחרונה דִוּוּחַ ועדת המשנה של הקונגרס האמריקני בנושא מגיפת הקורונה הביאה תשומת לב מחודשת לדיון על מקורותיו של COVID-19. מסמך שפורסם על ידי השדולה הרפובליקנית טוען כי נגיף הקורונה "כנראה" מקורו בדליפת מעבדה בווהאן, סין. הדו"ח מדבר גם על מימון למחקר רווח בתפקוד במכון ווהאן לווירולוגיה מהמכונים הלאומיים לבריאות בארה"ב.

עם זאת, מומחים מציינים כי הנתונים המוצגים אינם מכילים עדויות חדשות שלא נדונו בעבר בקהילה המדעית. רבים מהטיעונים שהועלו בדוח היו נושא לניתוח עוד בשנים 2020-2021. ביניהם יש ביקורת על המאמר הראשון בנושא ב-Nature Medicine, שטען למקורו הטבעי של הנגיף, והאשמות נגד המחברים במניפולציה של עובדות. עם זאת, מקובל במדע לשנות השערות לאור נתונים חדשים, אשר ועדת המשנה אינה לוקחת בחשבון.

מחקר מודרני, להיפך, מחזק את גרסת המקור הטבעי של הנגיף. בפרט, בשנת 2024 פורסמה עבודה בכתב העת Cell המראה כי השוק בווהאן הפך למוקד המקרים הראשונים של זיהום. ניתוח גנטי של דגימות מדוכני שוק הראה כי הריכוזים הגבוהים ביותר של הנגיף היו באזורים שבהם הוחזקו בעלי חיים כמו כלבי דביבון, הידועים כנושאים נגיף קורונה. מחקרים אחרים מאשרים שההדבקה החלה דרך אינטראקציה מתמדת בין אנשים ומקור ההדבקה, דבר העולה בקנה אחד עם תרחיש העברת הנגיף מבעלי חיים.

הדו"ח דן גם בהשערת המקור המלאכותי של SARS-CoV-2 הקשורה לנוכחות של מה שמכונה "החדרת פורין". עם זאת, מדענים הדגישו שוב ושוב שמוטציות כאלה מתרחשות באופן טבעי בנגיפים, ומבנה ההחדרה ב-SARS-CoV-2 אינו תואם לניסויי מעבדה ידועים. בנוסף, ל-SARS-CoV-2 אין מספיק דמיון לנגיפים מוכרים שמהם ניתן היה לסנתז אותו, והדגימות הדומות ביותר נמצאו בעטלפים לאחר תחילת המגיפה.

בנוסף למקורות הנגיף, הדו"ח מתייחס ליעילותם של אמצעים למאבק במגיפה. המחברים מצהירים כי סגרות ומשטרי מסכות היו מזיקים, בעוד שחיסונים שהושקו במסגרת תוכנית מבצע מהירות עיוות נחשבו מוצלחים. עם זאת, ממצאים אלה סותרים מחקרים רבים המראים כי השימוש במסכות מפחית את העברת הנגיף, ואמצעים מגבילים סייעו להימנע מהכרעת מערכות הבריאות בשלבים המוקדמים של המגיפה.

לפיכך, למרות משמעות המדיניות של הדו"ח, הוא אינו מכיל נתונים מדעיים חדשים. הדיונים על מקורות הנגיף נמשכים, אך מסקנות סופיות יכולות להתבסס רק על ראיות מדעיות שנבדקו עמיתים.



[newsletter_form]

אולי יעניין אותך

להשאיר תגובה

ברוכים הבאים לאתר חדשות, המוביל בתחום הסייבר ואבטחת המידע. כאן תמצאו עדכונים שוטפים, חוות דעת מומחים וכלים מעשיים להגנה על פרטיותכם בעולם הדיגיטלי, ובעיקר ברשת הבית. האתר מספק תוכן מבוקר למתחילים ולמתקדמים כאחד. הירשמו ,והישארו מעודכנים!

2024 SecurityNews.co.il ©️ כל הזכויות שמורות.

אתר זה משתמש בקובצי Cookie כדי לשפר את חווית הגלישה. אפשר לבטל את הסכמתך בכל עת. להסכים רוצה לדעת עוד

אנו רק רוצים לוודא שהינך מעל גיל 13. האתר לא מכיל תוכן הסתה, אלימות או פוליטיקה.
לצערינו אי אפשר לצפות בתוכן האתר מתחת לגיל 13.
אני מעל גיל 13 אני עדיין לא בגיל 13