אלכסנדר אנטיפוב
12:50 / 23 באוקטובר 2024
גוגל לאחרונה פרסם מסמך מציגה את ההתקדמות שלה באמצעות היוזמה Secure by Design. יוזמה זו, הנתמכת על ידי הסוכנות האמריקאית לאבטחת סייבר ותשתיות (CISA) ויותר מ-200 חברות, שמה לה למטרה להבטיח אבטחה בכל שלבי פיתוח התוכנה.
גוגל שמה דגש מיוחד על אימות רב-גורמי (MFA) והיא משתמשת בפתרונות כמו Google Authenticator ואימות דו-שלבי (2SV) מאז 2010. בשנים האחרונות החברה מציגה הרשאות באמצעות מפתחות גישה (Passkeys), מה שמבטל סיסמאות ומגביר את הגנת המשתמש.
אחד ההיבטים המרכזיים של התוכנית הוא ביטול נקודות התורפה הקשורות לסיסמאות מוגדרות מראש. המכשירים והשירותים של Google משתמשים בהרשאה דרך חשבון Google, מה שמפחית את הסיכון לגישה לא מורשית ומבטל את הצורך להשתמש בסיסמאות ברירת מחדל.
גוגל מצמצמת באופן אקטיבי את הפגיעויות באמצעות סביבת פיתוח מאובטחת ומערכות קידוד. לחברה היסטוריה ארוכה של פתרון בעיות כמו סקריפטים בין-אתרים (XSS) והזרקת SQL, כמו גם שיפור שיטות ההצפנה שלה.
תיקוני אבטחה ממלאים תפקיד חשוב באסטרטגיה של גוגל. עדכונים אוטומטיים במוצרים כמו ChromeOS עוזרים למשתמשים להימנע מאיומים מבלי להתקין תיקונים באופן ידני.
מרכיב חשוב בגישה של גוגל הוא שיתוף פעולה עם מומחים בתעשייה. באמצעות תוכניות תגמולים, כולל תוכנית התגמולים על פגיעות (VRP), החברה קיבלה סיוע מחוקרים, זיהתה יותר מ-18,500 נקודות תורפה ושילמה כ-59 מיליון דולר בתגמולים.
בנוסף, גוגל משתמשת באופן פעיל במערכת CVE (Common Vulnerabilities and Exposures) כדי ליידע את המשתמשים על נקודות תורפה קריטיות ולהנפיק עלוני אבטחה עבור אנדרואיד, כרום ומוצרים אחרים.
החברה הטמיעה גם מנגנוני זיהוי חדירה: Google Workspace ו-Google Cloud משתמשות ביומני ביקורת ובכלי ניטור כדי לנטר את הפעילות ולהגביר את השקיפות.
חומר שנקרא "סקירה כללית על המחויבות של גוגל לאבטחה לפי עיצוב" שיצא על ידי גוגל, יהיה הראשון בסדרת פרסומים שבהם החברה תשתף את חוויותיה ואת תוכניותיה ליישם את יוזמת Secure by Design.
החברה מעודדת שותפים ומומחים להצטרף למאמצים להבטחת אבטחה דיגיטלית. רק באמצעות איגום משאבים ותיאום פעולות ניתן ליצור מערכת אבטחה אמינה ועמידה בפני התקפות סייבר.
טסלה שוב משכה תשומת לב על ידי הדגמת רובוטים דמויי אופטימוס שלה, שלדבריה מסוגלים לפעול אוטונומית. עם זאת, מאחורי התצוגה המרהיבה הייתה מערכה מוכרת שהזכירה תכניות טכנולוגיה ישנות מהמלחמה הקרה.
על הבמה באולפני האחים וורנר רובוטים נעו, רקדו, שיחקו ומזגו משקאות, ויצרו רושם של עצמאות מוחלטת. מאוחר יותר התברר שמאחורי הקלעים יש מפעילים השולטים בכל שלב של המכונות הללו, ויוצרים אשליה של אוטונומיה. טכנולוגיית שלט רחוק זו הייתה בשימוש מאז שנות ה-40, כולל תכניות של וולט דיסני, אך טסלה אינה חושפת עובדה זו, מה שמגביר את השפעת ההפגנה ויוצרת אשליה של חידוש.
מניפולציות כאלה מזכירות את המפורסמות התערוכה הלאומית האמריקאית במוסקבה ב-1959 – הנציגות הרשמית הראשונה של ארצות הברית בברית המועצות. התערוכה האמריקאית ביקשה אז להרשים את אזרחי ברית המועצות על ידי הצגת היתרונות של אורח החיים האמריקאי, מפפסי במחיר סביר ומתוק ועד קאדילק מפוארת. עיקר הדגש הושם על הישגים מתקדמים בתחום המדע והטכנולוגיה, בחיי היום-יום ובעיצוב, שכאמור יכולים להקל על חייו של אדם מן השורה.
אחת התערוכות המרכזיות הייתה "מטבח הנס" מטבח נס מ-RCA-Whirlpool, שהפך לסמל לעתיד אידיאלי שבו מטלות הבית נפתרות בלחיצת כפתור פשוטה. המטבח הזה כלל שואב אבק אוטומטי שיכול לנקות ולהבריק רצפות, מכשיר בישול מיידי שאפה עוגה בשלוש דקות ועגלת הגשה אוטומטית שהגישה, שטפה וייבשה כלים באופן עצמאי. כל זה נשלט באמצעות שלט רחוק, שהוחזק בידיה של אן אנדרסון השברירית, שהוסתרה מאחורי הקלעים.
"מטבח הפלא" הזה ייצג פחות הישג אמיתי ויותר דימוי אידיאלי של עתיד טכנולוגי שמשך את תשומת הלב של הציבור והוכיח את עליונות אורח החיים האמריקאי. המטבח לא היה טכנולוגיה מוכנה, אלא אשליה של עתיד – חלום של קידמה, שעם זאת לא היה זמין במציאות. מצגת "מטבח הנס" ביקשה לעורר השראה באזרחי ברית המועצות על ידי הדגמה שהמדע והטכנולוגיה של העתיד יכולים לשנות את החיים באופן קיצוני, ולחזק את תדמיתה של ארצות הברית כמובילה בקידמה טכנולוגית.
המצגת של טסלה, כמו תערוכת "מטבח הנס", לא הציגה חידושים מוכנים, אלא אשליה מיומנת. אשליית האוטונומיה שעליה הכריז מאסק התבררה כהפקה שתוכננה בקפידה. הצגת הרובוטים ה"אוטונומיים" הללו נועדה למשוך את תשומת הלב של הציבור והמשקיעים, אך היא מסתירה את מצב העניינים האמיתי, מכיוון שיצירת רובוטים אנושיים אוטונומיים באמת נותרה מטרה רחוקה.
מערכות אוטונומיות לחלוטין דורשות התקדמות משמעותית בלמידת מכונה, עיבוד חושי ואספקת חשמל. לעת עתה, טסלה נשארת בשלב של מושגים ניסיוניים, המודגמים כפתרון מלא. לא ברור אם רובוטים של Optimus באמת יכולים להפוך למכונות החדשניות שמבטיח מאסק, או שהם יישארו רק חלק מהצגה מרשימה הבנויה על אשליות.
המדענים הוכיחו שקריאת הערוץ שלנו מאריכה חיים!
בסדר, הם לא הוכיחו עדיין 😊 אבל אנחנו עובדים על זה, קחו חלק בניסוי – הירשמו ,והישארו מעודכנים!