ראשי חדשות השבוע המציאות מוטלת בספק: פיזיקאים סינים הוכיחו את הפרדוקס של הרדי

המציאות מוטלת בספק: פיזיקאים סינים הוכיחו את הפרדוקס של הרדי

על ידי Security News
0 תגובות 2 דקות לקריאה
אלכסנדר אנטיפוב

2024-10-27T14:14:29+03:00

חוקרים מסין הציגו ניסוי שמאשר הפרדוקס של הרדי בפיזיקה קוונטית, למעט טעויות של גישות העבר. התוצאה הזו פורסם בכתב העת Physical Review Letters, שוב מעלה שאלות לגבי מה נחשב מציאות ועד כמה אנחנו יכולים לסמוך על ההבנה הקלאסית שלנו בפיזיקה.

מכניקת הקוונטים מאתגרת רעיונות על פיזיקה כבר יותר ממאה שנה, ומאלצת אותנו לשקול מחדש את מושג המציאות. על פי תורת הקוונטים, לאובייקטים אין תכונות קבועות עד שהם נצפים, מה שמעלה ספק אם תכונות כאלה קיימות מחוץ לתצפית. סוגיות מפתח נוגעות גם למושג המקומיות – הרעיון שאובייקטים מקיימים אינטראקציה רק ​​עם הסביבה הקרובה שלהם, מבלי להשפיע על אובייקטים רחוקים יותר. אבל מכניקת הקוונטים מאפשרת שאינטראקציות יכולות להתרחש "מרחוק", כפי שתיאר זאת אלברט איינשטיין.

ב-1992, הפיזיקאי לוסיין הארדי, שחקר אינטראקציות קוונטיות, הציע פרדוקס: האם ניתן ליצור מצב שבו חלקיק ואנטי-חלקיק, שבדרך כלל הורסים זה את זה כשהם נפגשים, קיימים בו זמנית? עם זאת, אינטראקציות כאלה קשות לצפייה עקב אי דיוקים אפשריים במדידות. הפרדוקס של הרדי פותח את השאלה כיצד פיזיקת הקוונטים, המנבאת הסתברויות, יכולה להתקיים יחד עם תיאוריות קלאסיות המבוססות על תצפיות קונקרטיות.

צוות של מדענים מאוניברסיטת המדע והטכנולוגיה של סין בהפאי החליט לחזור על הניסוי, ולבטל פרצות אפשריות בניסויי העבר. ההתקנה שלהם משתמשת במראות, לייזרים, גבישים ומחולל מספרים אקראיים כדי לחסל כל "משתנים מוסתרים" שיכולים להשפיע על התוצאה. במשך שש שעות פעילות, המתקן סיפק נתונים המפריכים את ההשערה שניתן להסביר את הניסוי על ידי תיאוריות קלאסיות. הסבירות לטעות התבררה כפחותה מהסיכוי לזכות בלוטו – אינדיקטור שמגיע לערכים של 10^-16348.

תוצאה זו מחזקת את עמדתה של השערת אי-המציאות המקומית, לפיה המציאות עשויה שלא לציית לחוקים המקובלים. בשנת 2022 הוענק פרס נובל לפיזיקה למדענים על הניסויים שלהם בפוטונים סבוכים, שהוכיחו את מגבלות ההשקפה הקלאסית של המציאות הפיזיקלית. ניסוי חדש של מדענים סינים מדגיש כי שיטות וגישות לחקר הפיזיקה הקוונטית נעשות יותר ויותר מדויקות, דבר שיכול להיות בעל חשיבות רבה לפיתוח תיאוריות מידע וטכנולוגיות קוונטיות, שערכן המעשי כבר ברור.

המדענים הוכיחו שקריאת הערוץ שלנו מאריכה חיים!
בסדר, הם לא הוכיחו עדיין 😊 אבל אנחנו עובדים על זה, קחו חלק בניסוי – הירשמו ,והישארו תמיד מעודכנים!

קישור למקור
[mc4wp_form id=1302]

אולי יעניין אותך

להשאיר תגובה

ברוכים הבאים לאתר חדשות, המוביל בתחום הסייבר ואבטחת המידע. כאן תמצאו עדכונים שוטפים, חוות דעת מומחים וכלים מעשיים להגנה על פרטיותכם בעולם הדיגיטלי, ובעיקר ברשת הבית. האתר מספק תוכן מבוקר למתחילים ולמתקדמים כאחד. הירשמו ,והישארו מעודכנים!

אינפורמנט ©️ 2024 כל הזכויות שמורות.

אתר זה משתמש בקובצי Cookie כדי לשפר את חווית הגלישה. אפשר לבטל את הסכמתך בכל עת. להסכים רוצה לדעת עוד

אנו רק רוצים לוודא שהינך מעל גיל 13. האתר לא מכיל תוכן הסתה, אלימות או פוליטיקה.
לצערינו אי אפשר לצפות בתוכן האתר מתחת לגיל 13.
אני מעל גיל 13 אני עדיין לא בגיל 13