ראשי חדשות השבוע מניפולטור וירוסים: האקרים פרצו לפסיכולוגיה אנושית

מניפולטור וירוסים: האקרים פרצו לפסיכולוגיה אנושית

על ידי Security News
0 תגובות 2 דקות לקריאה
2024-11-21T11:10:46+03:00

חָדָשׁ סקר איומי אבטחה מהדור הדיגיטלי Q3 חשף את הסיבוך המהיר של נוף האיומים. מגמות מרכזיות: עלייה במתקפות הנדסה חברתית, עלייה משמעותית בתוכנות כופר, ופיתוח של סוגים חדשים של תוכנות זדוניות המכוונות הן למערכות שולחניות והן למכשירים ניידים.

הדו"ח מציין כי התקפות הפריצה בעצמך גדלו ב-614% ברבעון השלישי בהשוואה לרבעון הקודם, כאשר המספר הכולל של המקרים החסומים עלה על 2 מיליון. גישה זו משתמשת בטכניקות הנדסה חברתית כדי להערים על משתמשים לבצע פעולות בעצמם שמובילות למכשירים נגועים. דוגמאות כוללות CAPTCHA מזויפים אך למעשה מדביקים מערכות בסקריפטים זדוניים.

ההתקפות מופצות לרוב באמצעות סרטוני הדרכה מזויפים ביוטיוב, עדכוני דפדפן מזויפים והוראות כיצד לתקן באגים בתוכנה. התוקפים גם מעודדים משתמשים להשבית תוכניות אנטי-וירוס כדי להימנע מזיהוי איומים. פושעי סייבר משתמשים בקמפיינים כאלה כדי להתקין גנבי מידע שאוספים נתוני משתמשים, כולל סיסמאות ומידע פיננסי.

גם מתקפות כופר עלו ב-24%. מדאיג במיוחד הוא Lumma Stealer, תוכנה זדונית המופצת באמצעות מודל MaaS. הכלי תרם לעלייה בפעילות של מעצבי מידע ב-39%. איומים כאלה עוקפים בהצלחה את אמצעי האבטחה הקיימים, מה שהופך אותם למסוכנים במיוחד.

סוסים טרויאניים בנקאיים ותוכנות ריגול שולטים במכשירים ניידים. נגיף Rocinante, שנועד לגנוב נתוני בנק, הפך לנפוץ בברזיל. גרסאות חדשות של Octo ו-TrickMo הופיעו באירופה, המשתמשות בנקודות תורפה כדי ללכוד נתוני משתמשים. תוכנת ריגול NGate, שגונבת נתוני NFC עבור משיכת כספומט, הפכה לאחד האיומים העיקריים בצ'כיה.

הונאות מטבעות קריפטו ממשיכות לצבור פופולריות, הניזונות על ידי טכנולוגיית Deepfake. בעזרתם, פושעים יוצרים סרטונים משכנעים המשתמשים בתמונות של אנשים מפורסמים כדי למשוך תשומת לב לתוכניות השקעה מזויפות. השימוש בשיטות כאלה מאפשר לפושעים להשפיע על קהל המונים ולשכנע אותם בצורך להשקיע בפרויקטים פיקטיביים של מטבעות קריפטוגרפיים.

הרבעון השלישי של 2024 הראה את הסיבוך המהיר של איומי סייבר, כאשר הנשק העיקרי של התוקפים הוא הטעיית משתמשים. מומחים ממליצים לעדכן מערכות, להימנע מקישורים חשודים ולהשתמש בפתרונות אנטי וירוס להגנה.

אלכסנדר אנטיפוב
קישור למקור

אולי יעניין אותך

להשאיר תגובה

ברוכים הבאים לאתר חדשות, המוביל בתחום הסייבר ואבטחת המידע. כאן תמצאו עדכונים שוטפים, חוות דעת מומחים וכלים מעשיים להגנה על פרטיותכם בעולם הדיגיטלי, ובעיקר ברשת הבית. האתר מספק תוכן מבוקר למתחילים ולמתקדמים כאחד. הירשמו ,והישארו מעודכנים!

אינפורמנט ©️ 2024 כל הזכויות שמורות.

אתר זה משתמש בקובצי Cookie כדי לשפר את חווית הגלישה. אפשר לבטל את הסכמתך בכל עת. להסכים רוצה לדעת עוד

אנו רק רוצים לוודא שהינך מעל גיל 13. האתר לא מכיל תוכן הסתה, אלימות או פוליטיקה.
לצערינו אי אפשר לצפות בתוכן האתר מתחת לגיל 13.
אני מעל גיל 13 אני עדיין לא בגיל 13