ראשי חדשות השבועמציאות או השלכה? פיזיקאים מצאו את התחתית השנייה של היקום שלנו

מציאות או השלכה? פיזיקאים מצאו את התחתית השנייה של היקום שלנו

על ידי Security News
0 תגובות 5 דקות לקריאה

2024-11-03T10:28:54+03:00

אשליית הארנב והברווז הקלאסית, שבה תמונה אחת יכולה להתפרש כארנב או כברווז בהתאם להשקפתו, חוקרת את מושג הדואליות, שבה ניתן לתאר מערכת אחת על ידי שתי גישות מנוגדות. בפיזיקה, דואליות פירושה שניתן לתאר אובייקט פיזי אחד על ידי נוסחאות מתמטיות שונות לחלוטין, וכל אחת מהן חושפת היבטים חדשים של המערכת. דוגמה לדואליות כזו היא התיאוריה המפורסמת מודעות/CFT שהפך לבסיס ההבנה המודרנית של מרחב-זמן.

AdS/CFT, המכונה לפעמים "דואליות הולוגרפית", מקשרת יקום דו-ממדי שטוח ל"נפח" תלת-ממדי שווה ערך הדומה להולוגרמה. תיאוריה זו קובעת שכל נקודה במישור מתאימה לנקודה מסוימת בחלל, שבה פועלת מציאות פיזיקלית אחרת – בעלת עקמומיות הדומה להשפעות הכבידה בעולמנו. התגלית השנויה במחלוקת הזו מעלה שאלות: האם היקום שלנו הוא גם "בינארי"? האם ייתכן שיש תיאורים חלופיים שלו?

הייחודיות של AdS/CFT היא שהמשוואות המתארות צדדים שונים של הדואליות שונות בתכלית. בגרסה אחת, היקום מיוצג רק על ידי חלקיקים המצייתים לתורת השדות הקוונטיים (CFT). באחר, יש לו מבנה של מרחב-זמן, שבו פועלים חוקי הכבידה. עם זאת, חישובים בצד אחד תמיד יכולים להיות מתורגמים לצד השני, כאילו למערכת יש שתי גרסאות של המציאות.

פיזיקאים משתמשים בהתכתבות זו כדי לפתור בעיות שאחרת היו בלתי אפשריות. לדוגמה, התנגשות של גרעיני אטום היא תופעה קשה ביותר עבור שיטות קוונטיות סטנדרטיות. אבל באמצעות דואליות הולוגרפית, ניתן לתאר אותה במונחים של מרחב זמן מתעקל, ולאחר מכן לתרגם לפרשנות הקוונטית הסטנדרטית. לגישה זו הייתה השפעה עמוקה על הפיזיקה התיאורטית והובילה להבנות חדשות של התנהגותם של חלקיקים גרעיניים.

מדענים רבים מאמינים ש-AdS/CFT יכול להיות המפתח לפתיחת הכבידה הקוונטית, אחת התעלומות הגדולות בפיזיקה המודרנית. כוח הכבידה הקוונטי במרחב AdS יכול להסביר את התנהגותם של חורים שחורים ואפילו את מבנה המרחב-זמן שלנו, אם ניתן לתרגם אותו לשפה ה"שטוחה" של CFT. עם זאת, עד כה גישה זו, על אף שהיא מציעה פרשנויות חדשות, אינה פותרת את כל הבעיות, שכן יש בעיה בעקביות התיאוריות בנוכחות כוח המשיכה.

כמה חוקרים אפילו טוענים שתפיסת המרחב-זמן שלנו עשויה להיות הזויה. בפועל, החלקיקים הקוונטיים בקצה החלל הם שיכולים להיות המהות האמיתית של הקיום, בעוד שהמרחב-זמן הוא ה"השלכה" או ה"הולוגרמה" שלהם.

דואליות כמו AdS/CFT הן ייחודיות, אבל חוקרים כמו דניאל רנארד ועמיתיו בוחנים האם אפשריות גישות אחרות למערכות המתארות מציאויות שונות. הם מצאו שבפיזיקת הקוונטים תיאורים כפולים הם נדירים מאוד: מערכות שניתן לפרק לחלקים ולתאר באופן מקומי הן היוצאות מהכלל. זה מצביע על כך שהחוקים המקובלים של הפיזיקה כפי שאנו מכירים אותם אינם אקראיים, אלא מייצגים "נדירות" מתמטית ופיזיקלית.

AdS/CFT מאפשר לנו להסתכל מחדש על מבנה העולם ומעלה שאלות בסיסיות לגבי טבעה של המציאות. גישה זו מייצגת צעד משמעותי בחיפוש אחר תיאוריה שיכולה לאחד את חוקי מכניקת הקוונטים וכוח הכבידה.

יוון ממשיכה לחקור מקרה מתוקשר של מעקב באמצעות תוכנות ריגול, אשר שימשו באופן פעיל לפיקוח בלתי חוקי על פקידים בכירים. הפרקליטות חשפה פרט חשוב: מתחילת 2023 היו בידי החוקרים נתונים של אדם ששילם עבור שליחת הודעות נגועות באמצעות כרטיס תשלום מראש. למרות זאת, המעורב בתיק מעולם לא זומן לחקירה, מה שעורר שאלות לגבי שקיפות החקירה ושלמותה.

השולח לכאורה השתמש בשירותי מוקדי SMS כדי לשלוח הודעות בכמויות, מה שנתן לו אפשרות להתחפש למספרים רגילים. בין הנמענים היו אנשים מפורסמים כמו ראש הממשלה לשעבר אנטוניס סמאראס, מנהיג PASOK הנוכחי ניקוס אנדרולאקיס, העיתונאי תאנאסיס קוקאקיס ועוד מספר פוליטיקאים, אנשי עסקים ועיתונאים. כל הודעה הכילה המחקה בלוג פופולרי, אך כאשר לחצו עליו, המכשיר נדבק בתוכנת ריגול טורף. הגישה למכשיר הנגוע אפשרה לתוקפים לקרוא הודעות אישיות, לנטר שיחות ולהפעיל את המצלמה והמיקרופון של הטלפון.

חֲקִירָה נחשף שמחשבון אחד הרשום בשם "Cosmidis Kostas", נשלחו כ-30 הודעות כאלה בספטמבר ובאוקטובר 2021, מתוכן 17 הגיעו ליעד. החשבון שממנו נשלחו ההודעות נוצר באמצעות מספר מס פיקטיבי ומספר טלפון לא חוקי, אך עם כרטיס תשלום מראש על שמו של אמיליוס קוסמידיס. ראוי לציין כי הנתבע, לטענתו, לא חשד כי הכרטיס שהונפק על שמו שימש לתשלום עבור עסקאות אלו, ומעולם לא דיווח על אובדנו או גניבתו. לאחר מכן התברר כי הכרטיס שימש גם לתשלום עבור שירותי אירוח בפלטפורמת Contabo, המספקת שרתי ענן, מה שמעיד שוב על קיומה של תכנית מקצועית לשליחת הודעות ריגול.

בשנת 2022, הנציבות היוונית להגנת המידע ערכה חקירה עצמאית בתלונתו של ניקוס אנדרולאקיס. תוצאותיה הראו כי הוירוס הטורף שימש כדי לנסות לפרוץ 94 מספרים השייכים הן ליחידים והן לארגונים משפטיים. עם זאת, לא כל הניסיונות כללו SMS: חלק מההודעות נשלחו דרך אפליקציות הודעות אחרות כמו Signal, כלומר היקף המעקב עשוי להיות רחב יותר ממה שמצביעים נתונים רשמיים.

כמו כן, מתעוררות שאלות על רקע העובדה שהחקירה התעלמה ממקרים אחרים ולא הצליחה לזהות את כל השולחים והאנשים המעורבים לכאורה בפעילויות אלו. בפרט, כפי שהראה חקירה מעמיקה יותר, ל-27 אנשים שנחשפו לנגיף היו שיטות מעקב אחרות, כולל במעורבות של שירות הביטחון היווני (EΥΠ).

למרות ראיות משמעותיות וההזדמנות לחשוף שרשרת של אנשים הקשורים לפעילויות בלתי חוקיות, התובעים לא עשו ניסיונות נוספים למצוא או לחקור את קוסמידיס, מה שמעלה שאלות רבות לגבי המקצועיות והאובייקטיביות של החוקרים.


[mc4wp_form id=1302]

אולי יעניין אותך

להשאיר תגובה

ברוכים הבאים לאתר חדשות, המוביל בתחום הסייבר ואבטחת המידע. כאן תמצאו עדכונים שוטפים, חוות דעת מומחים וכלים מעשיים להגנה על פרטיותכם בעולם הדיגיטלי, ובעיקר ברשת הבית. האתר מספק תוכן מבוקר למתחילים ולמתקדמים כאחד. הירשמו ,והישארו מעודכנים!

2024 SecurityNews.co.il ©️ כל הזכויות שמורות.

אתר זה משתמש בקובצי Cookie כדי לשפר את חווית הגלישה. אפשר לבטל את הסכמתך בכל עת. להסכים רוצה לדעת עוד

אנו רק רוצים לוודא שהינך מעל גיל 13. האתר לא מכיל תוכן הסתה, אלימות או פוליטיקה.
לצערינו אי אפשר לצפות בתוכן האתר מתחת לגיל 13.
אני מעל גיל 13 אני עדיין לא בגיל 13