ראשי חדשות השבוע שף רובוט התעלה על אדם: סיפורה של פריצת דרך קולינרית מסין

שף רובוט התעלה על אדם: סיפורה של פריצת דרך קולינרית מסין

על ידי Security News
0 תגובות 3 דקות לקריאה
2024-11-30T15:32:23+03:00

הסטארטאפ של שנזן Botinkit מדגים את היכולות של רובוטים למטבח שיכולים לבשל מנות בדיוק כמו בני אדם. החברה טוענת כי אוטומציה ובינה מלאכותית יכולים להפוך לפתרונות מפתח עבור עסקי המסעדנות, לעזור להבטיח איכות מזון עקבית, להפחית עלויות ולייעל תהליכים.

נוצר Botinkit הרובוט אומני מסוגל לטגן, לתבשיל, להוסיף תבלינים ואפילו לנקות לאחר הבישול. השליטה מתבצעת באמצעות מסך מגע, המאפשר להשתמש ברובוטים גם על ידי אנשים ללא ניסיון מקצועי בבישול. טכנולוגיות בינה מלאכותית מובנות עוזרות לשמור על טמפרטורות אופטימליות ולהתאים את פרופורציות התבלינים במהלך הבישול, כמו גם לייצר מתכונים חדשים תוך התחשבות בשינויים בהעדפות הצרכנים.

השימוש בפתרונות כאלה יכול להוזיל את עלויות כוח האדם ב-30% ולהפחית את בזבוז המזון ב-10%. בנוסף, מטבחים אוטומטיים מקלים על הגדלה של מסעדות ברחבי העולם, שומרים על איכות מזון עקבית ומפשטים את ניהול הזכיינות.

למרות האוטומטיות ביותר, בוטינקיט מדגישה שיתוף פעולה בין אדם למכונה, ומדגישה שבישול דורש יצירתיות ומעורבות אישית. כיוון זה משלים את מגמת האוטומציה הכללית בתעשיית המזון, שכבר משתמשת ברובוטים למשלוח מזון ובישול.

Botinkit גייסה בהצלחה 21 מיליון דולר במימון סדרה A+ כדי להאיץ את התרחבותה הבינלאומית. הסטארטאפ כבר פועל ב-19 מדינות, כולל שווקים באסיה, אירופה וארה"ב. במקביל, שווקים זרים החווים מחסור בכוח אדם מגלים עניין מוגבר בטכנולוגיות מסוג זה.

מומחי החברה בטוחים כי ב-10 השנים הקרובות תעשיית המסעדנות תטמיע באופן פעיל מטבחים דיגיטליים עם רובוטים ומערכות חכמות, תוך השארת משימות יצירת המתכונים והוספת גימור לתהליך הבישול לבני אדם.

סין שלחה מודולים מרכזיים עבור כור ההיתוך הבינלאומי ITER, שנבנה בדרום צרפת. רכיבים אלה, שיוצרו במפעלים במחוז גואנגדונג, היו המודולים הראשונים מסוגם שהועברו במסגרת הפרויקט.

הכור התרמי-גרעיני הבינלאומי (ITER), המכונה "השמש המלאכותית", הוא מאמץ משותף בין סין, האיחוד האירופי, הודו, יפן, דרום קוריאה, רוסיה וארצות הברית. מטרת הפרויקט היא לחקור את האפשרות להשתמש באנרגיה תרמו-גרעינית כמקור אנרגיה בקנה מידה גדול וידידותי לסביבה.

ליבת הכור היא טוקאמק, שמשתמש במלכודת מגנטית כדי לשלוט בפלזמה מחוממת-על וליצור את התנאים לתגובות תרמו-גרעיניות. המבנה הענק, השוקל 5,000 טון, מורכב מתשעה סקטורים ו-44 יציאות, המספקים אבחון, שליטה מרחוק, חימום ותדלוק. נפחו הפנימי מגיע ל-1,400 מטר מעוקב, מה שהופך אותו לאתר ניסויים מרכזי לפיתוח טכנולוגיות אנרגיית היתוך.

אחד החלקים החשובים ביותר של הכור הם מודולי המגן, המבצעים את הפונקציות של הגנה מפני נויטרונים עתירי אנרגיה והסרת חום. רכיבים אלה מבטיחים פעולה בטוחה של הכור על ידי מניעת התחממות יתר של הציוד והגנה על מכשירים חיצוניים ואנשי צוות מפני קרינה.

סין ודרום קוריאה השתלטו על עיקר הייצור של מודולים אלה. סין מתכננת להשלים אספקה ​​של 172 המודולים הנותרים עד 2027. דרום קוריאה, בנוסף להתחייבויותיה, הגדילה את הייצור על ידי נטילת חלקים נוספים בתכנון הכור.

מודולים אלה יכולים לשמש גם לייצור טריטיום, דלק מרכזי להיתוך גרעיני. בעוד שהפרויקט הנוכחי אינו מתמקד בייצור טריטיום, יש תוכניות לחקור את תפקידו בהבטחת הקיימות וההרחבה של אנרגיה נקייה בעתיד.

ITER נותר אחד הפרויקטים המדעיים השאפתניים ביותר של זמננו, שמטרתו ליצור פתרון ארוך טווח לבעיית האנרגיה.



[newsletter_form]

אולי יעניין אותך

להשאיר תגובה

ברוכים הבאים לאתר חדשות, המוביל בתחום הסייבר ואבטחת המידע. כאן תמצאו עדכונים שוטפים, חוות דעת מומחים וכלים מעשיים להגנה על פרטיותכם בעולם הדיגיטלי, ובעיקר ברשת הבית. האתר מספק תוכן מבוקר למתחילים ולמתקדמים כאחד. הירשמו ,והישארו מעודכנים!

2024 SecurityNews.co.il ©️ כל הזכויות שמורות.

אתר זה משתמש בקובצי Cookie כדי לשפר את חווית הגלישה. אפשר לבטל את הסכמתך בכל עת. להסכים רוצה לדעת עוד

אנו רק רוצים לוודא שהינך מעל גיל 13. האתר לא מכיל תוכן הסתה, אלימות או פוליטיקה.
לצערינו אי אפשר לצפות בתוכן האתר מתחת לגיל 13.
אני מעל גיל 13 אני עדיין לא בגיל 13