ראשי חדשות השבוע אפילפסיה בינה מלאכותית: מדוע הטייס האוטומטי "מתעוור" במפגש עם המשטרה

אפילפסיה בינה מלאכותית: מדוע הטייס האוטומטי "מתעוור" במפגש עם המשטרה

על ידי Security News
0 תגובות 3 דקות לקריאה
2024-11-29T14:50:39+03:00

מדענים מאוניברסיטת בן-גוריון ו-Fujitsu Limited התגלה
שמצלמות במערכות נהיגה עצמית עשויות שלא לפעול באותה מידה אם אורות רכבי חירום מהבהבים בקרבת מקום. זה בולט במיוחד בחושך. החוקרים כינו את התופעה "התקף אפילפטי דיגיטלי" או "אפילפטי". המערכות כבר לא מזהות בבירור חפצים על הכביש, מה שעלול להוביל לתאונות.

בּוֹחֵן
בוצע על חמישה מכשירי DVR פופולריים עם פונקציית זיהוי אובייקטים. הניתוח השתמש באלגוריתמים פתוחים שאומנו להבחין בין מכוניות, אנשים ומכשולים אחרים. עדיין לא ידוע אם האלגוריתמים הללו משמשים במערכות טייס אוטומטי אמיתי. ייתכן שיצרניות רכב מסוימות כבר מספקות הגנה מפני הפרעות כאלה, אך הדבר אינו מובטח.


הדגמת וידאו של אפילפטיקה ( אוניברסיטת בן גוריון )

הסיבה למחקר הייתה תאונות שבהן היו מעורבות מכוניות טסלה. בין 2018 ל-2021 התנגשו כלי רכב בלפחות 16 רכבי חירום. למרות שהמחקר אינו טוען שהפגיעות היא ספציפית לטסלה, החוקרים משערים שמשואות מהבהבות יכולות להיות אחת הסיבות.

התברר שמערכת הטייס האוטומטי לא עקבה מספיק אחר תשומת הלב של הנהגים, מה שהוביל להחזרת תוכנת הטייס האוטומטי. יחד עם זאת, טכנולוגיות של חברות אחרות, כמו ג'נרל מוטורס ופורד, מחייבות את הנהג להישאר ממוקד כל הזמן ולעבוד רק בחלקים מסוימים של הכביש.

כדי לפתור את הבעיה, מדענים פיתחו את אלגוריתם הקרצטמול, המסייע למצלמות לזהות טוב יותר מכוניות עם אורות מהבהבים ומשפר את דיוק המערכת. מומחים רואים בהתפתחות מבטיחה, ומשווים אותה לאופן שבו אדם יכול להיות מסונוור זמנית מאור בהיר, אבל אז להחזיר לעצמו את הראייה.

המחקר גם מעלה שאלות לגבי מהימנות ותיקוף של מערכות בינה מלאכותית בתעשיית הרכב. מומחי MIT מזהירים כי יצרנים מציגים טכנולוגיות חדשות מהר מדי מבלי להספיק לבדוק אותן ביסודיות, מה שעלול להוביל לתוצאות חמורות.

סין שלחה מודולים מרכזיים עבור כור ההיתוך הבינלאומי ITER, שנבנה בדרום צרפת. רכיבים אלה, שיוצרו במפעלים במחוז גואנגדונג, היו המודולים הראשונים מסוגם שהועברו במסגרת הפרויקט.

הכור התרמי-גרעיני הבינלאומי (ITER), המכונה "השמש המלאכותית", הוא מאמץ משותף בין סין, האיחוד האירופי, הודו, יפן, דרום קוריאה, רוסיה וארצות הברית. מטרת הפרויקט היא לחקור את האפשרות להשתמש באנרגיה תרמו-גרעינית כמקור אנרגיה בקנה מידה גדול וידידותי לסביבה.

ליבת הכור היא טוקאמק, שמשתמש במלכודת מגנטית כדי לשלוט בפלזמה מחוממת-על וליצור את התנאים לתגובות תרמו-גרעיניות. המבנה הענק, השוקל 5,000 טון, מורכב מתשעה סקטורים ו-44 יציאות, המספקים אבחון, שליטה מרחוק, חימום ותדלוק. נפחו הפנימי מגיע ל-1,400 מטר מעוקב, מה שהופך אותו לאתר ניסויים מרכזי לפיתוח טכנולוגיות אנרגיית היתוך.

אחד החלקים החשובים ביותר של הכור הם מודולי המגן, המבצעים את הפונקציות של הגנה מפני נויטרונים עתירי אנרגיה והסרת חום. רכיבים אלה מבטיחים פעולה בטוחה של הכור על ידי מניעת התחממות יתר של הציוד והגנה על מכשירים חיצוניים ואנשי צוות מפני קרינה.

סין ודרום קוריאה השתלטו על עיקר הייצור של מודולים אלה. סין מתכננת להשלים אספקה ​​של 172 המודולים הנותרים עד 2027. דרום קוריאה, בנוסף להתחייבויותיה, הגדילה את הייצור על ידי נטילת חלקים נוספים בתכנון הכור.

מודולים אלה יכולים לשמש גם לייצור טריטיום, דלק מרכזי להיתוך גרעיני. בעוד שהפרויקט הנוכחי אינו מתמקד בייצור טריטיום, יש תוכניות לחקור את תפקידו בהבטחת הקיימות וההרחבה של אנרגיה נקייה בעתיד.

ITER נותר אחד הפרויקטים המדעיים השאפתניים ביותר של זמננו, שמטרתו ליצור פתרון ארוך טווח לבעיית האנרגיה.



[newsletter_form]

אולי יעניין אותך

להשאיר תגובה

ברוכים הבאים לאתר חדשות, המוביל בתחום הסייבר ואבטחת המידע. כאן תמצאו עדכונים שוטפים, חוות דעת מומחים וכלים מעשיים להגנה על פרטיותכם בעולם הדיגיטלי, ובעיקר ברשת הבית. האתר מספק תוכן מבוקר למתחילים ולמתקדמים כאחד. הירשמו ,והישארו מעודכנים!

2024 SecurityNews.co.il ©️ כל הזכויות שמורות.

אתר זה משתמש בקובצי Cookie כדי לשפר את חווית הגלישה. אפשר לבטל את הסכמתך בכל עת. להסכים רוצה לדעת עוד

אנו רק רוצים לוודא שהינך מעל גיל 13. האתר לא מכיל תוכן הסתה, אלימות או פוליטיקה.
לצערינו אי אפשר לצפות בתוכן האתר מתחת לגיל 13.
אני מעל גיל 13 אני עדיין לא בגיל 13