רוסקומנדזור מְאוּשָׁר שהאפשרות להגביל את תעבורת הקול בהודעות מיידיות נשקלת כדרך לאלץ חברות לעמוד בדרישות נגד הונאה. במחלקה הסבירו כי מפעילי טלקום כבר יכולים לחסום שיחות מחו"ל כברירת מחדל, מה שמותיר למשתמש אפשרות לבטל את החסימה שלהם לחלוטין או רק עבור מספרים מרשימת אנשי הקשר שלו. אמצעים אלה נמצאים ביכולות ובאחריות של מפעילי טלקום, הוסיף RKN.
לפי המחלקה, חלק ממפעילי הטלקום כבר פועלים באופן פעיל להכנסת איסורים עצמאיים למשתמשים על שיחות נכנסות מחו"ל. "עם זאת, ניתן להכניס את הדרישות הללו גם מבחינה חקיקתית. אותן דרישות עשויות להיות מוצגות עבור שליחים מיידיים. חסימת תעבורה קולית בהם יכולה לשמש כאמצעי כפייה", נמסר מ-RKN.
Roskomnadzor הבהיר כי גישות חדשות ויכולות טכניות להתמודדות עם תעבורת קול הונאה, כולל שליחים, נמצאות בדיון. גם אמצעים נוספים נבחנים, כמו מפעילי טלקום המזהים מוקדים לא חוקיים באמצעות כלים כמו קופסאות SIM. יחד עם זאת, הדגישו באגף כי מפעילי טלקום אינם צריכים לקבל הכנסה מתעבורה כזו.
לטענת המחלקה, כיום מוקלטים מספר לא מבוטל של שיחות הונאה, המגיעות בעיקר מחו"ל, הן באמצעות רשתות של מפעילי טלקום רוסים והן באמצעות שליחים זרים. ה-RKN ציין את החשיבות של מפעילי טלקום ובעלי שליחים ליישם אמצעי מניעה כדי להגן על המשתמשים שלהם. כבר עכשיו, כמה מפעילים גדולים נלחמים באופן עצמאי ויעיל בהונאה.
כדוגמה, Roskomnadzor ציינה את התקנת מערכות נוספות על התשתית שלהן על ידי מפעילי טלקום, כולל שימוש בטכנולוגיות בינה מלאכותית למניעת שיחות הונאה. מפעילים גם מקיימים אינטראקציה פעילה זה עם זה, ומחליפים מידע על גורמי סיכון לשיחות המגיעות מחו"ל.
בנוסף, נזכרו במחלקה כי מערכת Antifraud, שאינה מאפשרת שיחות קוליות ממספרים מזויפים, תורמת למאבק בהונאה במדינה. כל מפעילי הטלקום מחוברים למערכת, ומאז השקתה בסוף 2022 נחסמו יותר ממיליארד שיחות כאלה. יחד עם זאת, רוסקומנדזור הדגיש כי נדרשים צעדים נוספים לשיחות מחו"ל.
מוקדם יותר דווח כי המשרד לפיתוח דיגיטלי ורוסקומנדזור דנים באפשרות להכניס הגבלות על שיחות במסרים מיידיים עקב פעילות הרמאים. שני תרחישים נבחנים: חסימת תעבורה קולית מחו"ל בלבד ואיסור מוחלט על שיחות קוליות במסרים מיידיים.