ראשי חדשות השבוע סורק Araneida: כיצד שיבוט לא חוקי של Acunetix הפך לכלי להתקפות אינטרנט

סורק Araneida: כיצד שיבוט לא חוקי של Acunetix הפך לכלי להתקפות אינטרנט

על ידי Security News
0 תגובות 4 דקות לקריאה
2024-12-26T20:05:00+03:00

חוקרי דחיפה שקטה חשפו פרטים מטרידים לגבי Araneida Scanner, כלי זדוני המבוסס על גרסה פרוצים של Acunetix, סורק פגיעות של אפליקציות אינטרנט ידוע. כלי זה משמש באופן פעיל בפעילויות לא חוקיות: מאיסוף נתוני משתמשים ועד חיפוש אחר נקודות תורפה לניצול לאחר מכן.

"סורק ארניידה" מופץ באמצעות טלגרם ופלטפורמות אחרות, שם הוא נרכש על ידי פושעי סייבר. לפי הדיווחים, תוקפים המשתמשים בכלי זה תקפו יותר מ-30,000 אתרים בששת החודשים האחרונים.

"סורק ארניידה" מפורסם ככלי התקפה רב עוצמה. למשתמשים מסופק קובץ התקנה שלאחר ההפעלה סורק אתרים כדי לזהות נקודות תורפה להתקפות אפשריות. פעילות הסורק מלווה בתעבורה מסיבית של בקשות לפלטפורמות ניהול תוכן (CMS).

חקירה העלתה כי הכלי פותח על ידי מתכנת מאנקרה, טורקיה. ערוץ הטלגרם המוקדש לכלי זה מונה כ-500 משתתפים. הוא מפרסם דוחות על פריצות, נתונים גנובים ותוצאות אחרות של פעילויות לא חוקיות.

בנוסף, חוקרים זיהו כלי זדוני נוסף הקשור לאקונטיקס. הפורטלים שלה עם כניסות בסינית ותעודות Acunetix SSL ישנות מאשרות את השימוש בגרסה שנפרצה של התוכנה.

השימוש בסינית בכניסות מצביע על מעורבות אפשרית של קבוצות סיניות כגון APT41. הקבוצה נקשרה בעבר לשימוש ב-Acunetix להתקפות. הפעילויות שלה כוללות פישינג, ניצול הזרקת SQL וריגול סייבר.

מומחים מ-Silent Push, יחד עם Invicti (המפתחת של Acunetix), אישרו שהגרסה החוקית של Acunetix נותרה מאובטחת. האיום העיקרי הוא השימוש בגרסאות פרוצים של תוכנה. Silent Push סיפקה גם נתוני תשתית של Araneida Scanner, כולל דומיינים וכתובות IP, כדי לעזור לחברות להגן מפני התקפות כאלה.

מקרה זה מדגיש את הסיכונים הכרוכים בשימוש לא חוקי בפלטפורמות אבטחת סייבר. כלים המיועדים להגנה יכולים להפוך לנשק רב עוצמה בידי פושעים.

חשיפת הקישורים של Araneida Scanner למפתח טורקי ואיומים סיניים מדגישה את הצורך בשיתוף פעולה בינלאומי ושיתוף מידע כדי להילחם באיומים כאלה.

מומחי מרפאת מאיו זיהה חלבון קולטן interleukin-23 (IL-23R), שריכוזו קשור ישירות לתהליך ההזדקנות בבני אדם ובעכברים. על פי מחקרים, רמת ה-IL-23R בדם עולה עם השנים, אך יורדת עם השימוש בטיפול סנוליטי – שיטות לניקוי תאים מפורקים.

92 חלבוני פלזמה בדם נותחו באמצעות פאנל חקירה מיוחד של Olink Target 96 Mouse. לאחר שהמדענים הוציאו מהדגימה 25 חלבונים שכמעט ואינם ניתנים לזיהוי בדגימות, הם חקרו את 67 הנותרים בפירוט, תוך מעקב אחר כיצד השתנו כמויותיהם בחיות ניסוי בגילאים שונים.

PCR בזמן אמת שימש לחקר 21 גנים הקובעים אילו חומרים מיוצרים על ידי תאים מתכלים וכיצד מופיעים סימני דלקת. דגימות מהכליות, הכבד, הטחול, קליפת המוח, מצבורי השומן והריאות הגיעו תחת המיקרוסקופ.

במסגרת הניסוי נעשה שימוש בתרופות ונטוקלקס, נאוויטוקלקס, פיסטין ולוטאולין – חומרים לחיסול רקמות לא מתפקדות. בנוסף לשיטות פרמקולוגיות, נעשה שימוש בשיטות טיהור טרנסגניות למיקוד תאים המבטאים יתר על המידה את החלבון p16.

מכל הספקטרום של חלבוני הפלזמה, בלטו שלושה משמעותיים במיוחד: IL-23R, CCL5 ו-CA13. הפרמטרים שלהם השתנו הן בזרם הדם והן ברקמות.

רמות הדם של IL-23R ו-CCL5 עלו עם הגיל, אך ירדו במהירות עם השימוש בתרופות סנוליטיות. CA13, להיפך, הראה מגמה הפוכה: כמותו ירדה עם השנים, ולאחר הטיפול חזרה לערכים האופייניים לצעירים.

בין כל החלבונים שנחקרו, היה זה IL-23R שהפגין תכונות ייחודיות. בניגוד לסמנים אחרים, הריכוז שלו לא רק בקורלציה עקבית עם הגיל בכל סוגי הרקמות, אלא גם השתנה באופן שווה בין המינים – גם עכברי מעבדה וגם בני אדם.

במהלך ההזדקנות, חלק מהתאים מאבדים את היכולת להתחלק, אך אינם מתחילים תוכנית של מוות טבעי – אפופטוזיס. הם נכנסים למצב פתולוגי: הם ממשיכים לספוג חומרים מזינים ולשמור על פעילות מטבולית, אבל התקשורת הבין-תאית שלהם מופרעת, והפרשת ציטוקינים פרו-דלקתיים הופכת מוגזמת.

הפרעות כאלה מעוררות מגוון שלם של פתולוגיות הקשורות לגיל המשפיעות בטרם עת על מערכת החיסון, הלב וכלי הדם, חילוף החומרים, דרכי הנשימה, מערכת השרירים והשלד ומערכת העצבים. גרונטולוגים חיפשו מזה זמן רב סמן ביולוגי אמין שניתן להשתמש בו כדי לקבוע באיזה חלק בגוף התרחש "ההתמוטטות".

IL-23R עשוי להפוך לכלי חשוב לאבחון מוקדם. בעזרתו, הרופאים יוכלו לזהות סימני הזדקנות הרבה לפני הופעת התסמינים הראשונים. זה יאפשר למנוע הרבה יותר מחלות הקשורות לגיל.


אולי יעניין אותך

ברוכים הבאים לאתר חדשות, המוביל בתחום הסייבר ואבטחת המידע. כאן תמצאו עדכונים שוטפים, חוות דעת מומחים וכלים מעשיים להגנה על פרטיותכם בעולם הדיגיטלי, ובעיקר ברשת הבית. האתר מספק תוכן מבוקר למתחילים ולמתקדמים כאחד. הירשמו ,והישארו מעודכנים!

2024 SecurityNews.co.il ©️ כל הזכויות שמורות.

אתר זה משתמש בקובצי Cookie כדי לשפר את חווית הגלישה. אפשר לבטל את הסכמתך בכל עת. להסכים רוצה לדעת עוד

אנו רק רוצים לוודא שהינך מעל גיל 13. האתר לא מכיל תוכן הסתה, אלימות או פוליטיקה.
לצערינו אי אפשר לצפות בתוכן האתר מתחת לגיל 13.
אני מעל גיל 13 אני עדיין לא בגיל 13