ראשי חדשות השבוע מקלדת תחת מיקרוסקופ: מעקב אחר העובדים הפך לנורמה חדשה

מקלדת תחת מיקרוסקופ: מעקב אחר העובדים הפך לנורמה חדשה

על ידי Security News
0 תגובות 7 דקות לקריאה

יותר מ- 85% מהמעסיקים הבריטיים משתמשים בטכנולוגיות ניטור כדי לעקוב אחר התפוקה של עובדיהם הנידחים. עַל יְדֵי נְתוּנִים
סקרים, מרבית החברות עוקבים אחר פעילות כוח האדם, הגורמת לדאגה בקרב עובדים ומגיני זכויות אדם.

השיטה הנפוצה ביותר היא הבקרה של שעות עבודה פעילות (54%). כ- 36% מהחברות מנתחות דוא"ל שירות, ו 28% בודקים צ'אטים של עובדים. יותר משליש מהמעסיקים עוקבים אחר ביקורים ויישומים משומשים. רבע מהנשאלים הודו כי הם יוכלו לראות את מסכי העובדים בזמן אמת, ו -15% מקדימים כל לחיצה על מקשים.

כ -20% מהמעסיקים עוקבים אחר מיקומם של העובדים, המסכן את חופש הנוודים הדיגיטליים. זה מאשר את הנטייה לחזק את התצפית הדיגיטלית, במיוחד כשאתה מחשיב שבשנת 2023 סקר דומה הראה רמה של 78% של ניטור ארגוני.

למרות היעדר הסדרת חקיקה ברורה של פרקטיקות כאלה, על חברות לעמוד בנורמות של האמנה האירופית לזכויות אדם ולחוק הגנת הנתונים 2018. עם זאת, ניטור נחשב למותר אם הוא שקוף, פרופורציונאלי ומוצדק מ- A נקודת מבט עסקית. המחלקה להגנת המידע הבריטית (ICO) פרסמה בעבר המלצות לפיהם יש להודיע ​​לעובדים על שיטות תצפית, אך לכללים אלה אין כוח משפטי.

כ- 47% מהעובדים אמרו כי המודעות לתצפית גורמת להם לחץ וחרדה. במקביל, 51% מהנשאלים מוכנים להיגמל, ללמוד על מעקב, ו -17% אפילו יסכימו להפחית את המשכורות ברבעון כדי למנוע מעקב תאגידי. עבור הבריטים הממוצעים, פירוש הדבר היה הפסד של יותר מ- 9000 ליש"ט (כ- 11160 $) לשנה.

יחס הלחץ והגיל ממודעות התצפית (ExpressVPN)

בין הטענות העיקריות של העובדים הן חוסר האמון מצד הרשויות, הצורך לעבוד יותר ופחות מנוחה. ב -14%התבוננות מתמדת גורמת לתחושת דה -אישיות. עם זאת, 70% מהמעסיקים בטוחים כי ניטור, להפך, מחזק את הביטחון ומגביר את התפוקה.

השליטה אינה מוגבלת רק לתוכנה. מחקר המעבדות הסדוק מראה כי מעסיקים משתמשים יותר ויותר בנתוני תשתית, כמו תנועת עובדים במשרד, ניתוח נוכחות ומעקב התנהגותי. לדוגמה, טכנולוגיות של "חללים חכמים" יכולים להוביל ליצירת פרופילים מפורטים של עובדים.

מחברי המחקר מזהירים כי גישה כזו מערערת את האוטונומיה והאמון האישי בארגונים. לאחר שהוצג לבטיחות או ליעילות, טכנולוגיות כאלה יכולות להתפתח למערכות מעקב ארגוניות גדולות. על רקע המורת רוח הגוברת של עובדים וביקורת מצד פעילי זכויות אדם, מתברר כי חברות צריכות למצוא איזון בין היעילות לזכויותיהם של עובדים לפני שמשרדי התאגיד יהפכו סוף סוף לאזורי בקרה מוחלטים.

עם Data.gov, פורטל הנתונים הפתוח הגדול ביותר של ממשלת ארה"ב, יותר מ -2000 מערכי נתונים נעלמו ו המצב גרם לדאגה רצינית לקהילה המדעית, ולמרבה הפלא, במקביל לחזרתו של דונלד טראמפ לפעילות פוליטית פעילה.

אם ב -21 בינואר הפורטל הכיל 307,854 מערך נתונים, אז בתחילת פברואר נותרו רק 305,564. באופן פעיל במיוחד, קבצים החלו להיעלם בשבועיים האחרונים, כלומר, לאחר ההצגה. זה אושר על ידי העותקים הארכיוניים של האתר בארכיון האינטרנט של מערכת Wayback Machine.

חוקר אוניברסיטת הרווארד ג'ק קושמן, המפקח על השינויים בפורטל, מציין את העמימות של המצב. Data.gov עובד כמצטבר, לא כאחסון קבוע, כך שקבצים יכולים להיעלם מהפלטפורמה, אך נשארים זמינים באתרי המחלקות הבודדות. קושמן ועמיתיו יוצרים עותק מלא של החומרים מהפורטל כך שהתוצאות של שנים רבות של יצירות מדעיות אינן שוקעות בשכחה ..

עיתונאים 404 מדיה ערכו חקירה וגילו: חלק מהחומרים שנעלמו מנתונים. עדיין ניתן למצוא באתרי הסוכנויות הפדרליות. ישנם מקרים מוזרים יותר – קישורים ל- Data.gov מובילים לדפי עבודה, אך כאשר מנסים להוריד קבצים, השרת נותן שגיאה 404.

ארכיוני משרד האנרגיה, המינהל הלאומי של מחקר אוקיאני ואטמוספרי (NOAA), משרד הפנים, נאס"א וסוכנויות הסביבה הושפעו ביותר. עם זאת, עדיין לא ניתן להתחקות אחר גורל כל קובץ – לשם כך אתה צריך לבדוק ידנית את כל החומרים שנעלמו.

מבנה הנתונים. Gov מסבך את הניתוח של המתרחש. כפי שמסביר קושמן, חלק מהמידע מאוחסן בשרתי הפורטל, אך רשומות רבות מכילות רק קישורים למשאבים חיצוניים. "כאשר הנתונים נעלמים, חשוב להבין: האם המידע עצמו נעלם או סתם קישור אליו?" – מדגיש את המדען.

דוגמה אופיינית היא מסמך NOAA עם נתונים על טמפרטורת המים בשוניות האלמוגים של הארכיפלג בהוואי לשנים 2005-2019. כבר לא ניתן למצוא קבצים באמצעות Data.gov, אך הם נשמרים באתר הניהול – ניתן למצוא אותם באמצעות גוגל. אולם מערך נוסף של נתוני NOAA על תצפיות על בנטוס בשמורה של סטטסון-פלואר-גארדנים לשנים 1993-2018, כך נראה, נמחק לחלוטין מהאינטרנט. הדגם התרמי -ממדי של הר הגעש ניוברי באורגון, שנוצר על ידי משרד האנרגיה, זמין כעת רק באתרי צד שלישי.

המצב מיוחס בקלות לפעולות הממוקדות של הממשל, שהכריז על מלחמה על תכניות מחקר אקלים ושוויון חברתי. עם זאת, ארכיונאים המנתחים חומרים מרוחקים מאמינים שהתמונה מסובכת יותר. חלק מהתיקים יכולים להיעלם מאחורי השינוי השגרתי של הדוגמא למתן, לאחר חנוכתו של ג'ו ביידן מהפורטל, כאלף מערכי נתונים נעלמו גם הם.

מארק פיליפס מאוניברסיטת צפון טקסס, המעורב בסוף פרויקט ארכיון האינטרנט המונח, מסביר מדוע קשה כל כך לשמר את תוכנו של אגרגטורים כמו Data.gov. "לעתים קרובות אנו נתקלים בלא ידועים: לא ברור מה בדיוק מאוחסן, באיזו תדירות הוא מתעדכן ואיפה הוא יכול לזוז. רק תיאורים נותרו בדרך כלל בפורטל, והקבצים עצמם מפוזרים במקומות שונים – אתרי מדינה, אוניברסיטאות, אחסון ענן של אמזון או מיקרוסופט, "הוא אומר שהוא.

מאז תחילת 2024 צוות פיליפס, יחד עם ארכיון האינטרנט, זחילה משותפת ואוניברסיטת צפון טקסס, סוקרים אתרי ממשלה. הם הצליחו לאסוף מאות מידע על טרה -בייט, כולל נתונים עם Data.gov. פרויקט זה מושק בכל שינוי בממשל על מנת לשמור על מקסימום ההתפתחויות של המדינה.

כאשר טראמפ היה הפעם הראשונה, מידע מדעי נעלם בדרכים שונות. המכון לנתונים וניהול אקולוגיים (EDGI) בשנת 2019 הראה כיצד ממשל טראמפ השמיד את המערכת הפדרלית של מידע אקלימי. קבצים לא נמחקו רק – הם היו מוסתרים עמוק יותר בארכיונים, שינו תיאורים, סיבכו את החיפוש. משרד התחבורה העביר מספר פעמים את נתוני האקלים עד שנעלמו סוף סוף.

ג'יימס ג'ייקובס מספריות סטנפורד ומידע ממשלתי בחינם שיחות נתונים. Gov "תיבת ממשלה לנתונים". לדבריו, הפורטל אילץ את המחלקות הפדרליות לחשוב כיצד לאסוף ולאחסן מידע. אך לא היו כללים ברורים – סוכנויות מסוימות משתמשות בפלטפורמה באופן פעיל, אחרות טוענות כמה שולחנות Excel ושוקלים את העבודה שבוצעה.

"חלק מהקישורים לנתונים. Gov מוביל לדפי סוכנויות מיושנים שכבר לא קיימים. בעיות חמורות מתעוררות כאשר המחלקה מעדכנת את האתר ומשנה את התחום הבסיסי – כל הקישורים למידע חשוב מפסיק לעבוד", מסביר ג'ייקובס. "נתונים מסוימים אבודים בגלל התיישנות טבעית ועקירה של תוכן, וספרו למדיניות של ממשל טראמפ, במיוחד כשמדובר במגוון ולכלול."

לא היה קל לתחזק את נתוני המצב לפני האינטרנט. בעבר הודפסו מסמכים על הנייר ונשלחו לספריות באמצעות תוכנית ספריית המפקדה הפדרלית. עם כניסתן של טכנולוגיות דיגיטליות, המידע הפך להיות נגיש יותר, אך גם פגיע יותר – כעת קיימים מסמכים רק בצורה אלקטרונית, והנפח שלהם צמח עשר פעמים.

לדברי ג'ייקובס, "בעידן הנייר הספריות התמודדו היטב עם שמירת מסמכי האינרציה – הם קיבלו חומרים, קטלגו אותם ואוחסנו על המדפים עד שהם נדרשים על ידי הקוראים." בעידן הדיגיטלי מערכת זו התמוטטה. לספריות כבר לא מקבלות עותקים פיזיים, ולגופי המדינה אין כללים ברורים לשימור פרסומים אלקטרוניים.

עדיין אי אפשר להעריך במדויק את סולם ההפסדים – לוקח זמן לנתח כל מקרה. כפי שמדגיש פיליפס, הבעיה העיקרית היא שכל הנתונים נאספים במקום אחד – זה הופך אותם לפגיעים מדי. "בעבר, הממשלה הפיצה מידע על ספריות ברחבי הארץ על מנת להבטיח גישה והגנה רחבים מפני הפסדים. זה לא קורה עם נתונים מדעיים."

אולי יעניין אותך

ברוכים הבאים לאתר חדשות, המוביל בתחום הסייבר ואבטחת המידע. כאן תמצאו עדכונים שוטפים, חוות דעת מומחים וכלים מעשיים להגנה על פרטיותכם בעולם הדיגיטלי, ובעיקר ברשת הבית. האתר מספק תוכן מבוקר למתחילים ולמתקדמים כאחד. הירשמו ,והישארו מעודכנים!

2024 SecurityNews.co.il ©️ כל הזכויות שמורות.

אתר זה משתמש בקובצי Cookie כדי לשפר את חווית הגלישה. אפשר לבטל את הסכמתך בכל עת. להסכים רוצה לדעת עוד

אנו רק רוצים לוודא שהינך מעל גיל 13. האתר לא מכיל תוכן הסתה, אלימות או פוליטיקה.
לצערינו אי אפשר לצפות בתוכן האתר מתחת לגיל 13.
אני מעל גיל 13 אני עדיין לא בגיל 13