ראשי חדשות השבוע מדענים גילו את הדוגמה העתיקה ביותר של מירוץ חימוש אבולוציוני בהיסטוריה של כדור הארץ

מדענים גילו את הדוגמה העתיקה ביותר של מירוץ חימוש אבולוציוני בהיסטוריה של כדור הארץ

על ידי Security News
0 תגובות 3 דקות לקריאה
2025-01-08T21:00:59+03:00

חוקרים מהמוזיאון האמריקאי להיסטוריה של הטבע הציגו את הדוגמה הידועה הראשונה למירוץ חימוש אבולוציוני שתועד במאובנים. האינטראקציות הללו בין טורף לטרף התרחשו לפני כ-517 מיליון שנים באוקיינוס ​​שכיסה את דרום אוסטרליה של ימינו.

נחודקה, מתואר בכתב העת Current Biology חושף כיצד חיות קטנות עם קליפות הקשורות רחוק לברכיופודים מודרניים התמודדו מול טורפים לא ידועים המסוגלים לפרוץ את קונכיות ההגנה שלהם. מדענים מצאו כי עובי הקונכיות של המין הקדום Lapworthella fasciculata גדל עם הזמן, מה שמעיד על מיקרו-לוחמה בין טרף לטורפים.

"אינטראקציות בין טורף לטרף הן אחד המניעים המרכזיים של הפיצוץ הקמברי, תקופה של עלייה מהירה במגוון הביולוגי", אמר ראסל ביקנל, המחבר הראשי של המחקר. עם זאת, עדויות ישירות להסתגלות של טרף וטורפים לתנאים כאלה לא היו מספיקות עד כה.

המדענים בחנו יותר מ-200 קונכיות מאובנות של L. fasciculata, שלרבות מהן היו חורים שהותירו רכיכות רכות גוף או תולעים טורפות. הניתוח הראה שככל שמספר הפגזים שנפרצו גדל, דפנותיהם התעבו, והדגימו כיצד טורפים וטרפים התפתחו בתגובה למעשיו של זה.

ממצא זה מדגיש את חשיבות הטריפה כמניע לפיתוח מוקדם של המערכת האקולוגית ומראה באיזו מהירות התרחשו ההתאמות במהלך הפיצוץ הקמבריון.

מחקר חדש הראה כי זיהום עופרת מסיבי באטמוספירה משנת 500 לפני הספירה. ה. עד 600 לספירה ה. יכול היה להשפיע באופן משמעותי על בריאות אוכלוסיית רומא העתיקה, ולהפחית את רמת האינטליגנציה הממוצעת של כ-80 מיליון איש. המחקר מבוסס על ניתוח ליבות הקרח הארקטי שנערך במעבדתו של ג'ו מקונל במכון המחקר המדברי (DRI).

חוקרים מְחוֹשָׁב תפקידה של עופרת בהפצת מחלות ושינויי אוכלוסיה באימפריה הרומית, שהשתמשה באופן פעיל בתעשיית הכרייה. בתקופת ה-Pax Romana (העולם הרומי), בשיא כוחו, כריית מתכות והיתוך הביאו לשחרור של 50 אלף טונות של עופרת לאטמוספירה, מה שעלול להשפיע באופן משמעותי על היכולות הקוגניטיביות של האוכלוסייה.

מדענים קדחו ליבות באורך של עד 11,000 רגל, המשתרעים על פני פרקי זמן לפני התפרצויות געשיות, המשמשות כסמנים טבעיים. מודל תנועת האטמוספרה אפשר לזהות מקורות זיהום וליצור מפות של רמות העופרת באירופה.

על פי מחברי המחקר, העלייה ברמות העופרת באוויר העלתה את ריכוזי העופרת בדם ב-2.4 מיקרוגרם/ד"ל, דבר שהוריד את מנת המשכל של האוכלוסייה ב-2.5 עד 3 נקודות. זה עשוי להיות קשור לבריאות לקויה ולירידה קוגניטיבית.

בעוד שהיסטוריונים וארכיאולוגים ממשיכים להתווכח על תפקידה של עופרת בנפילת האימפריה הרומית, המחקר מדגיש את ההשפעות ארוכות הטווח של הזיהום שאולי הותיר את חותמו על הציוויליזציה.

המחקר של מקונל מדגים עד כמה תעשיית הכרייה יכולה להשפיע על בריאותם של אנשים אפילו בימי קדם.


אולי יעניין אותך

ברוכים הבאים לאתר חדשות, המוביל בתחום הסייבר ואבטחת המידע. כאן תמצאו עדכונים שוטפים, חוות דעת מומחים וכלים מעשיים להגנה על פרטיותכם בעולם הדיגיטלי, ובעיקר ברשת הבית. האתר מספק תוכן מבוקר למתחילים ולמתקדמים כאחד. הירשמו ,והישארו מעודכנים!

2024 SecurityNews.co.il ©️ כל הזכויות שמורות.

אתר זה משתמש בקובצי Cookie כדי לשפר את חווית הגלישה. אפשר לבטל את הסכמתך בכל עת. להסכים רוצה לדעת עוד

אנו רק רוצים לוודא שהינך מעל גיל 13. האתר לא מכיל תוכן הסתה, אלימות או פוליטיקה.
לצערינו אי אפשר לצפות בתוכן האתר מתחת לגיל 13.
אני מעל גיל 13 אני עדיין לא בגיל 13