ראשי בטיחות והגנה הגדרות נעולות: מה מוסתר מאחורי תכונת בדיקת הזהות החדשה

הגדרות נעולות: מה מוסתר מאחורי תכונת בדיקת הזהות החדשה

על ידי Security News
0 תגובות 3 דקות לקריאה

גוגל הוכרז
תכונה חדשה של אבטחת אנדרואיד בשם "בדיקת זהות" החוסמת את הגישה להגדרות מחוץ למיקומים מהימנים. התכונה כלולה בחבילה של אנדרואיד נגד גובה, הכוללת כבר נעילת גילוי גניבה.

בדיקת זהות משפרת את הגנת המכשירים מפני גניבה על ידי דרישת אימות זהות באמצעות ביומטריה לביצוע פעולות מסוימות. אלה כוללים איפוס להגדרות המפעל, שינוי מסך הנעילה, הוספת טביעות אצבעות חדשות, כיבוי מצא את המכשיר שלי, הוספת חשבון Google, גישה לאפשרויות מפתחים ופתיחת מנהל הסיסמאות של Google. הפונקציה מספקת גם הגנה משופרת
עבור חשבונות גוגל ומשפר את האבטחה של חשבונות סמסונג במכשירים תואמים.

בזמן ההשקה, הפונקציה זמינה רק לסמארטפונים של גוגל פיקסל עם אנדרואיד 15 וסמסונג גלקסי עם מעטפת ממשק משתמש 7. כדי לאפשר "בדיקת זהות", עליך לעבור להגדרות – גוגל – כל השירותים – אנטי -גניף – להפעיל את מתג בדיקת הזהות

הגדרות אנדרואיד (גוגל)

נעילת גילוי גניבה – מערכת המבוססת על בינה מלאכותית שמזהה גניבת מכשיר באמצעות נתוני חיישנים, Wi-Fi ו- Bluetooth. לדוגמה, אם הטלפון נחטף מידיו של הבעלים, המערכת נועלת את המסך כדי להגן על נתונים אישיים. בעבר, התכונה הייתה זמינה רק ב- Google Pixel, אך כעת משתרעת על כל המכשירים המריצים אנדרואיד 10 ומעלה. כדי להפעיל נעילת זיהוי גניבה, עליך לעבור להגדרות, לבחור את חשבון Google שלך, ללכת לקטע "כל השירותים", לפתוח "הגנה נגד גניבה" ולהדליק את המתג המתאים.

ניתן להוסיף נעילת גילוי גניבה באמצעות עדכוני מערכת Google Play, אפילו למכשירים שכבר אינם מקבלים עדכוני אבטחה סטנדרטיים. בנוסף, גוגל אמרה כי היא עובדת עם ה- GSMA לפיתוח מערכות חדשות למאבק בגניבת מכשירים ניידים. פרטי ההתקדמות בכיוון זה ייחשפו בהמשך.

קבוצה של שש מדינות אסיה שנוצרה כדי להילחם במחנות עבדים סייבר, שיתפה את ההצלחות שלה בחיסול עמותות הונאה.

יוזמת שיתוף הפעולה של אכיפת החוק של לנקנג-מקונג (LMLEC) הושקה בשנת 2024 ומפגישה את קמבודיה, לאוס, מיאנמר, תאילנד, וייטנאם וסין במאבק במאבק המנצלים אלפי אנשים.

היקף הפעולות הפליליות כה גדול עד שהוא משך את תשומת ליבם של ארגונים בינלאומיים, כולל אינטרפול ו- FBI. כבר בשנת 2023, ה- FBI הזהיר כי המחנות הללו מנוהלים על ידי כנופיות פליליות שפיתו אנשים עם הבטחות למשרות בעלות שכר גבוה, בתשלום כל ההוצאות.

רבים מאלה שמסכימים להצעות כאלה מגלים שמקום העבודה שלהם אינו כפי שמפורסם, ועלויות הנסיעות, הלינה והאוכל כלל אינן מכוסות כלל, אלא הופכות לחובות. לפיכך, מהיום הראשון, הקורבנות מוצאים עצמם תלויים כלכלית ב"מעסיקים "שלהם. "מפעל הונאות מקוון" אחד כזה הוא KK Park בגבול מיאנמר-תאילנד, שהרוויח כמעט 100 מיליון דולר בפחות משנתיים.

מארגני המחנה מחרירים לעתים קרובות את הדרכונים של עובדים, מאיימים עליהם באלימות ומאלצים אותם לעסוק בהונאה מסוגים שונים. כמעט בלתי אפשרי לעזוב מחנות כאלה מבלי לשלם את החוב ההולך וגובר, ותנאי מחיה קשים מובילים לפעמים לניסיונות בריחה טרגיים המסתיימים במוות.

מרבית המחנות הללו ממוקמים באזורי גבול שמורים בצורה לא טובה של מיאנמר, לאוס, קמבודיה ותאילנד. בשנה שעברה היה סנאטור מעורב בארגון אחד המחנות בקמבודיה, ולפני כן דווח על מרכז הונאה עם 875 עובדים בפיליפינים. בנוסף, הרשויות הצבאיות של מיאנמר מתעלמות לעתים קרובות מקיומם של מתקנים כאלה.

רמאי המחנה מנהלים הונאות תמיכה טכנולוגיות, הונאות השקעות והונאות רומנטיקה, ומכוונות לאנשים מכל העולם. סין תומכת באופן פעיל במאבק נגד המחנות, שכן כמאה אלף סינים הפכו לקורבנות של עבדות מסוג זה, שנאלצו להשתתף בהונאה נגד אחיהם. זו הייתה אחת הסיבות העיקריות לכך ש- LMLEC החלה בפעילותה.

עַל יְדֵי נְתוּנִים
התקשורת הסינית דיווחה כי בשנת 2024 עצרו פעולות LMLEC 70,000 חשודים ושחררו יותר מ -160 איש. גם תוכניות הברחת נשק, שמומנו על ידי הכנסות מהונאה, הופסקו. חברי LMLEC הודיעו על תוכניות להעמיק את שיתוף המודיעין ולבצע קמפיינים משותפים. אחת המשימות העיקריות לעתיד הקרוב היא מיגור המחנות בעיר מיוואדי, הממוקמת על גבול מיאנמר ותאילנד.

נזכיר כי מאז קיץ 2023, סין דורשת בהתמדה שרשויות מיאנמר לנקוט צעדים קשים נגד מובלעות רבות של רמאי סייבר הפועלים באזורי הגבול. פעילותם של מובלעות פליליות באזורי הגבול של מיאנמר הסתמכה על השימוש בעבודות כפייה של אנשים שהובאו לשם באופן לא חוקי ממדינות שכנות.

עם הופעת המגיפה Covid-19 והגברת בקרות הגבול בין סין למיאנמר, קבוצות אתניות החלו לאמץ את הכלכלה הבלתי חוקית הדיגיטלית, והתרחקו ממכירת חומרים לא חוקיים. הונאה מקוונת, כולל הונאות השקעות וסחיטה פיננסית, הפכה למקור הכנסה חדש. המבצעים כוללים לעתים קרובות בתי קזינו בהם נפגעי הסחר עובדים בתנאים דמויי עבדות.

אולי יעניין אותך

ברוכים הבאים לאתר חדשות, המוביל בתחום הסייבר ואבטחת המידע. כאן תמצאו עדכונים שוטפים, חוות דעת מומחים וכלים מעשיים להגנה על פרטיותכם בעולם הדיגיטלי, ובעיקר ברשת הבית. האתר מספק תוכן מבוקר למתחילים ולמתקדמים כאחד. הירשמו ,והישארו מעודכנים!

2024 SecurityNews.co.il ©️ כל הזכויות שמורות.

אתר זה משתמש בקובצי Cookie כדי לשפר את חווית הגלישה. אפשר לבטל את הסכמתך בכל עת. להסכים רוצה לדעת עוד

אנו רק רוצים לוודא שהינך מעל גיל 13. האתר לא מכיל תוכן הסתה, אלימות או פוליטיקה.
לצערינו אי אפשר לצפות בתוכן האתר מתחת לגיל 13.
אני מעל גיל 13 אני עדיין לא בגיל 13