ראשי חדשות השבוע בחירות, טלגרם ושנאה: מה קרה לאינטרנט?

בחירות, טלגרם ושנאה: מה קרה לאינטרנט?

על ידי Security News
0 תגובות 2 דקות לקריאה

2024-10-29T21:37:34+03:00

בשנים האחרונות נרשמה עלייה ברעילות מקוונת, במיוחד בהקשר של תיאוריות קונספירציה וסנטימנט נגד הגירה. מחקר שנערך לאחרונה מצא שבחירות 2020 בארה"ב היו זרז רב עוצמה להפצת תוכן שנאה בקנה מידה עולמי.

לדברי חוקרים, חלה עלייה משמעותית בהודעות שנאה באינטרנט בתקופה שלאחר הבחירות, במיוחד ביחס להגירה, קבוצות אתניות ואנטישמיות. המוקד העיקרי של מסרים כאלה היה בתיאוריות קונספירציה על "החלפת אוכלוסיה", שנשלטת כביכול על ידי קהילות יהודיות. המחקר מצא גם עלייה בדיבור שנאה סביב ההסתערות על הקפיטול ב-6 בינואר 2021, עם עלייה של 80% בהודעות מסוג זה במשך חמישה ימים.

לצורך הניתוח השתמשו המדענים בציוד "טלסקופי מקוון" מיוחד המאפשר להם למפות רשתות שנאה מקוונות בפירוט. מכשיר זה איפשר להעריך ולתעד שינויים דרמטיים ב"יקום השנאה המקוון", תוך מעקב אחר הצמיחה האקספוננציאלית שלו והתחזקותו המבנית. המחברים מדגישים שכל אירוע, אפילו מקומי, יכול לעורר מיידית גל של שנאה ברמה העולמית.

הניתוח מצא גם כי כיוון השנאה באינטרנט משתנה בהתאם לאירועים פוליטיים. כך, לאחר בחירתו של ג'ו ביידן לנשיא, מספר ההודעות נגד ההגירה כמעט גדל פי שלושה, וההודעות על רקע אתני ואנטישמי הוכפל. במקביל, ככל שקהילות כאלה גדלות, המבנה שלהן הופך ליותר ויותר עמיד, מה שמקשה על השפעה חיצונית ומפחית את הרגישות לטיעוני נגד.

החוקרים ציינו את החשיבות של לא רק רשתות חברתיות גדולות, אלא גם פלטפורמות פחות פופולריות כמו 4chan, Gab ו-Telegram. הם ייחדו במיוחד את טלגרם, שהפכה למעין "רכזת" להעברת קישורים מלאי שנאה. מחברי המחקר מזהירים כי הצעדים הנוכחיים המכוונים לפלטפורמות פופולריות כמו פייסבוק וטוויטר לא יפחיתו ביעילות את השנאה המקוונת. חשוב לקחת בחשבון שפלטפורמות מגוונות ממלאות תפקידים ייחודיים משלהן בהפצת תוכן רעיל.

המחקר מדגיש את החשיבות של התייחסות לשנאה מעבר לתגובה לאירועים ספציפיים. מומחים מציינים שצעדי מניעה צריכים לקחת בחשבון את האופי המורכב של השנאה המקוונת ואת ההטרוגניות של ביטוייה.

מִשׂרָה פורסם בכתב העת המדעי npj Complexity ומהווה צעד לקראת הבנה כיצד אירועים מקומיים מעוררים את התפשטות השנאה העולמית וחיזוק קהילות הקשורות לתוכן רעיל.

המדענים הוכיחו שקריאת הערוץ שלנו מאריכה חיים!
בסדר, הם לא הוכיחו עדיין  אבל אנחנו עובדים על זה, קחו חלק בניסוי – הירשמו ,והישארו תמיד מעודכנים!
https://www.securitylab.ru/news/553451.php
[mc4wp_form id=1302]

אולי יעניין אותך

להשאיר תגובה

ברוכים הבאים לאתר חדשות, המוביל בתחום הסייבר ואבטחת המידע. כאן תמצאו עדכונים שוטפים, חוות דעת מומחים וכלים מעשיים להגנה על פרטיותכם בעולם הדיגיטלי, ובעיקר ברשת הבית. האתר מספק תוכן מבוקר למתחילים ולמתקדמים כאחד. הירשמו ,והישארו מעודכנים!

2024 SecurityNews.co.il ©️ כל הזכויות שמורות.

אתר זה משתמש בקובצי Cookie כדי לשפר את חווית הגלישה. אפשר לבטל את הסכמתך בכל עת. להסכים רוצה לדעת עוד

אנו רק רוצים לוודא שהינך מעל גיל 13. האתר לא מכיל תוכן הסתה, אלימות או פוליטיקה.
לצערינו אי אפשר לצפות בתוכן האתר מתחת לגיל 13.
אני מעל גיל 13 אני עדיין לא בגיל 13